TAKO DJ-JI PREŽIVLJAJO ČAS V KARANTENI

Tudi DJ-ji svoj čas preživljajo v karanteni. Življenje ima drug smisel, stvari več niso tako samoumevne, vsem pa nam manjka zabave in občutka pripadnosti. 

Zato smo se organizatorji StellarBeat festivala prejšnji mesec odločili, da ponovno povežemo pustolovce in DJ-je  ter se skupaj odpravimo na virtualno pustolovščino. Ob tem pa smo tudi poklepetali z Dj-ji iz kar 9ih različnih držav in jih povprašali kako preživljajo čas v karanteni.

MUSIC: ON je bila naša prva virtualna misija, ki se je je udeležilo kar 11 DJ-jev iz karantene, ki so se bodisi javili iz domače dnevne sobe ali pa so si priredili majhno zabavo v svojem studiju. Med prenosi v živo so pozdravili pustolovce ter jim vikend popestrili s svojimi odličnimi seti. DJ-ji so se javili iz Brazilije, Romunije, Ukrajine, Bosne, Italije, Slovenije, Nizozemske, Turčije in Nemčije. Skupaj jim je uspelo pričarati nepozabno elektronsko pustolovščino in  vzpodbuditi pustolovce, da se splača še nekoliko potrpeti doma. 

V Italiji, od koder se je javil Paolo Barbato, je na primer vse zelo striktno. “Omejitve so velike, zato sem veliko časa doma s svojo ženo in dvema mačkama, delam v studiju, telovadim in dvakrat tedensko odidem v trgovino po živila.” Vsem skupaj je sporočil, da je med karanteno glasba primarnega pomena ter naj vsi ostanejo varni in zdravi.

V Italiji  karanteno preživlja tudi David Morales, ki pa vse skupaj doživlja kot dolge počitnice, kjer ima čas za sprostitev, gledanje filmov ter ustvarjanje glasbe. “Ko bo vsega konec se bom sprehodil po mestu, se vsedel v lokal in si naročil mrzlo pivo,” je povedal Morales, ki vsem sporoča, da se je potrebno držati navodil. 

Karantena je tudi čas, kjer lahko najdemo novi hobi 

Temu sledijo tudi Burak Yeter, Mladen Tomic in Mahmut Orhan. Slednji je v karanteni ugotovil, da obožuje slikanje. “Doma v Istanbulu namenim veliko časa branju, telovadbi, vrtnarjenju in igri s psom. Seveda pa veliko glasbeno ustvarjam in slikam, to je hobi, ki sem ga našel v karanteni.

Oba, Yeter in Orhan pa veliko časa preživita tudi v studijih, kjer ustvarjata novo, svežo glasbo. “Glasba me motivira in me prizemljuje v teh čudnih časih. Končal sem že veliko skladb in pričakujem, da bom izdal album proti koncu poletja,” pove Orhan, medtem ko je Yeter že napovedal, da bo kmalu Izdal svoj singel ‘Fly Away’.

Tudi Tomic, ki preživlja karanteno v Bosni s svojo družino, veliko časa preživi v studiju, kjer pripravlja veliko nove glasbe, ki jo bo izdal v naslednjih mesecih pod založbami Night Light Records, Tronic Music in Trapez. “Tukaj v Bosni je veliko prostora kamor se lahko zatečemo, v naravo, zato je nekoliko bolj znosno.

V naravi pa inspiracijo išče tudi slovenski DJ AFEKT: “Kot ponavadi sem doma in ustvarjam glasbo ter veliko časa preživim v naravi. Zame se ni spremenilo veliko, le to, da za vikend ni nastopov. 

Vsem pa je skupno to, da imajo nedaleč od svojega doma še glasbeni studio, kjer lahko preživljajo čas. Tudi Nusha in Miss Monique to karanteno veliko časa preživita za mešalno mizo in se pripravljata, da bo vsega skupaj konec in se bosta lahko vrnili na odre, pred občinstvo. “Želim si, da bi bili vsi zdravi. Na žalost trenutne situacije ne moremo hitro urediti, zato izkoristite ta čas zase. Velikokrat slišim ljudi, ki se pritožujejo, da za določene stvari nimajo časa, no, zdaj ga imajo,” je povedala Miss Monique. “Nazaj bomo prišli močnejši,” pa meni Nusha.

Tudi mi komaj čakamo na trenutek, ko se bomo lahko združili pod zvezdnatim nebom ter skupaj odpotovalina neverjetnih ritmih vrhunskih DJ-jev. Do takrat pa se držimo navodil pristojnih institucij in si naredimo življenje čimbolj prijetno in polno glasbe.  #MusicON

Poglej tudi…